Thursday, September 25, 2014

BAJU HOODIE FROZEN IN DA HOUSEE!!!!

HAMBOI222 MENTANGLAHH HARI HUJANN JE SEMEDANG! NAK BERFROZEN LE JUGAK KAN!HEHEEHE!! ANAK AKU KEMAIN SIAP PAKAI DLM UMAH !
MUJORLERR HARI2 SEJUKK,CE KALAU HARI PANEHH ADOII JENUH BAPAK KAMU NAK BAYOR BIL EKON! HAHHA!!
BAGI YANG BERMINAT NAK SWEATER FROZEN NI BOLEHLA CONTACT SAYA YER!

HARGA RM35
POSTAGE RM7
POSTAGE SABAH/SARAWAK RM10

TINGGAL DESIGN NI AJEE..MOH GRAB!
2y-
3y-azriza-paid
4y-
5y-azriza -paid
6y-
7y-azriza-paid


2Y-
3-iera syiera
4Y-
5-azriza
6-azriza
7-azriza



size:
2- azriza
3-
4-
5-
6-azriza
7-azriza


2Y-
3Y-
4Y-
5Y-
6Y-KHALIS
7Y-DANISH


BAGI YANG BERMINAT BOLEH PM SAYA DI FACEBOOK ATAU SMS/WHATSAPP
019 7490081

HAAA NI CONTOH DIVAA I PAKAI HAHAHHA!




Friday, September 12, 2014

GREEN TEA SHAKLEE MEMANG BESTTTT

HAAAA ni kalau surirumah mcm saya ni anak 4..penat buat keje mcm2kan! 
Selain amik Esp, CINCH tea ni pun bagussss sangat untuk tenaga taww!
dia tak bagi kita rasa mengantukk,haa kalau suami rajin outstation tu bolehla bagi cinch tea ni..!
Nak sedap lagi kome buh lemon ,daun pudina dgn iced..!! perghhh kurusssss!ehhehe!

ok jom tengok kebaikan dalam teh ni k!



Apakah kelebihan dan bahan di dalam Cinch Energy Tea Mix Shaklee ini?
Taurina
* menggalakkan metabolisme
* lebih bertenaga
* larutkan lemak
* membantu menghasilkan otot tanpa lemak
Matcha Green Tea Powder – teh hijau gred tertinggi dai Jepun (the greener than green superfood)
* antioksida yang sangat tinggi
* energy booster
* metabolisme booster
* bakar kalori up to 4x
White Tea Extract –teh yang menjalani pemprosesan paling minimum
* membakar lemak-lemak berlebihan
* menghalang penghasilan sel lemak yang tidak perlu
* meningkatkan metabolisme
* juga dikenali sebagai teh hijau bayi dengan mempunyai kandungan antioksida yang lebih tinggi berbanding teh hijau
Rooibos Red Tea Extract –tumbuhan herba dari Afrika yang juga dikenali sebagai “The Miracle Tea” atau “Long Life Tea”
* melarutkan lemak
* meninggikan kadar metabolisme iaitu pembakaran lemak
* agen detox yang kuat
Red Tea Extract
* Salah satu antioksidan yang dijumpai dalam teh merah, yang dikenali sebagai polifenol - pejuang kanser yang kuat
* Polifenol membantu kerosakan badan yang disebabkan oleh radikal bebas
*merupakan antioksidan yang begitu kuat dan dikaji sebagai pencegahan kanser dan sebagai agen yang boleh menghalang tumor dari merebak
Siapa yang perlukan Cinch Energy Tea Mix ini?
Sesiapa sahaja yang memerlukan tenaga tambahan. Mereka yang sedang berdiet sangatlah digalakkan mengambil teh ajaib ini.
Anda WAJIB dapatkan Cinch Energy Tea Mix Shaklee sekarang….
ok kalau korang berminat nak dapatkan cepat2 hubungi teha yer
sms / whatsapp 0197490081


Sunday, August 31, 2014

Bakar lemak dengan lecithin dan omega shaklee

Assalamualaikum ....
Harini teha nak cite sikit pasal step bakar lemak dalam set kurus shaklee ni... 
Mesti ramai yang pening sbb byk sgt set nye.. Hehhe...
Oklah teha cite ringkas2 je yer..
Set slimming shaklee ni ade 3 step taw...
1.bakar
2.buang
3. Bina

Ok step 1 tu bakar, bakar lemak.. Untuk bakar lemak ni pengguna ade 2 pilihan.. 
A)Lecithin
B) Omega guard

Untuk sesetengah org mereka suka ambil 2-2 skali.. Tapi kalau ambil salah 1 pun dah memadai.. InsyaAllah kalau kita jaga pemakanan dgn betul kan... Water intake pun biar cukup..dan senaman yg kuarkan peluh.. 

Ok teha terangkan serba sedikit kebaikan lecithin dan omega ni yer..

KEBAIKAN LECITHIN SHAKLEE
Lecitin dinamakan “pengemulsi semulajadi” kerana ia mempunyai kesan ‘melekat pada lemak’….dalam kata ringkasnya,ia menyebabkan lemak tu ‘terapung’ dalam darah…dan seterusnya mencegah lemak dari melekat pada dinding membran..


Kenapa kita perlukan Lecithin ni untuk menurunkan berat badan ye?


Lecithin tak boleh dihasilkan oleh badan manusia; tetapi ianya sangat diperlukan oleh badan kita. Lecithin boleh diperolehi melalui kuning telur, jagung serta biji kacang soya…(dan tahukah anda??Soybean Lecithin is the richest cholesterol-free source of lecithin!Woww!)…dan yang menariknya.. Lecithin Shaklee memang berasaskan kacang soya!! (*_^)

  • Menggalakkan fungsi optimum otak
  • Memecahkan lemak dan menolong mengurangkan berat badan
  • Menurunkan paras kolestrol dalam serum

 

Manfaat Utama Lecithin Shaklee :

  • Menyerap vitamin yang larut-lemak – Membantu tubuh dalam menyerap vitamin A, D, E dan K yang larut-lemak.
  • Melindungi Hati – Menghalang enapan lemak di hati, sirosis hati dan hati berlemak. Juga membantu memulihkan kesihatan hati.
  • Pemecahan lemak dan kolesterol – Lecithin bertindak sebagai “pembersihan” salurdarah. pengambilan tambahan membantu mengemulsi dan metabolisma lemak, kolestrol dan trigliserid di dalam tubuh.
  • Pelangsingan – Menghalang obesity. Pengambilan dalam kuantiti yang banyak mempercepatkan pembakaran lemak untuk kesan pelangsingan yang seimbang.
  • Mencantikkan otot dan kulit – Membentuk membran sel, melembabkan dan menghaluskan kulit untuk kulit yang cantik, mengaktifkan metabolisma sel dan melambatkan penuaan.
  • Memperbaiki alergi – Menghalang platelet darah dari mengaktifkan tisu gegelung di dalam salurdarah, seterusnya mempertingkatkan alergi seperti penyakit kulit – dermatitis, demam alergi.
  • Menghalang kejadian batu karang – 90% dari batu karang terjadi dari kolestrol, lecithinmengemulsi kolestrol berlebihan untuk menyekat kejadian batu karang.
  • Mempertingkatkan daya ingatan dan meringankan stress – Mengandungi kolin yang membentuk penghantar untuk saraf kranial yang mempertingkatkan kuasa pembelajaran, memperbaiki daya ingatan, menghalang Alzheimer dan meringankan stress. Wanita hamil harus mengambil jumlah lecithin shaklee yang secukupnya untuk pembesaran sihat janin.
  • Menghalang tekanan darah tinggi – Memperbaiki tekanan darah tinggi dengan menghalang arteriosklerosis, menggalakkan peredaran darah.
  • Memperbaiki prostat lelaki – Kajian telah membuktikan masalah prostat dan urethra lelaki dapat diperbaiki dengan pengambilan kuantitilecithin yang banyak.
  • Meringankan sembelit – Lecithin adalah pelembut najis yang berkesan, ianya melembabkan usus dan meleraikan toksin di dalam usus.

Ok itu serba sedikit tentang lecithin.. Sekarang kita tengok kebaikan omega guard pulaks...ni my 1st supplement sy beli eheh! Suke sgt dgn omega ni perut pun tak buncit cam 5 bulan pregnant hahha!korang kne cuba!

KEBAIKAN OMEGA GUARD SHAKLEE

26 Manfaat Omega 3 Dalam Omega Guard Shaklee
1. Omega 3 mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita
2. Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah-merahan
3. Mencegah salur darah dari tersumbat
4. Omega 3 dapat mengelakkan strok
5. Mengekalkan tekanan normal darah
6. Membantu mengurangkan ketegangan urat leher
7. Mengurangkan sakit kepala
8. Merendahkan kolestrol
9. Omega 3 dapat mencegah pembekuan darah dalam badan
10. Kekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL
11. Mengawal masalah obesiti
12. Mengurangkan risiko penyakit jantung
13. Sangat bagus untuk ibu hamil - membantu tumbesaran dan perkembangan 
otak janin
14. Meningkatkan perkembanganganmemori janin dan kanak-kanak
15. Meningkatkan sistem imun tubuh dan sangat bagus untuk kesihatan kanak-kanak
16. Membantu menyihatkan paru-paru
17. Omega 3 juga boleh memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema, psoriasis, dll
18. Mengurangkan demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE 
(lupus erythematosus)
19. Omega 3 juga membantu memperbaiki penyakit buah pinggang
20. Membantu menentang kanser paru-paru, payudara, kanser prostat dan kanser kolon.
21. Membantu meningkatkan kesihatan hati selepas pembedahan
22. Membantu pankreas pesakit kanser berfungsi dengan lebih baik 
23. Memelihara fungsi-fungsi sendi
24. Mencegah penyakit gout

Selain itu, Omega 3 yang tekandung dalam Omega Guard Shaklee membantu memperbaiki masalah berkaitan otak sepert:-

- Mencegah insomnia
- Mengurangkan tekanan emosi
- Mengurangkan kemurungan dan kebimbangan
- Membantu memperbaiki masalah autism
- Membantu memperbaiki masalah kanak-kanak hyperactive
- Mengurangkan masalah schizophrenia
- Mengurangkan masalah lupa pada wanita yang telah melahirkan anak

Credit pic utk pemilik gambar ni


Banyakkk kan dia punya manfaat!! Tu yg teha suke! Tak rugi beli sbb mcm2 manfaat dalam tu!!
Ok next entry teha cite pasal buang lemak @ detox yerr! Tunggguuu


Ouh yer kalau korg berminat nak beli set bakar lemak ni atau berminat nak tambah pendapatan dengan menjual produk shaklee boleh contact teha
Sms atau whatsapp 0197490081



Saturday, August 30, 2014

set kurus shaklee tipu?????

ahahhaha ni tajuk apa niii... nak kondemn shaklee ke?hahhaa!
sabooorr saborrr.... mana ada tipu.... Shaklee ni natural jer.. takde letak dadah or bahan kimia pun..
haaa kan selamat gituu..kalau korang stop pun pil shaklee ni,
badan korang takkan naik dipam2 lapan kali ganda..hahha!tu pasei le aku suke makan supplement kurus dia..

cer korang check..kdg ade bebrapa sebab kenapalah korang makan tak menjadi...menjadi taw sbnrnya!!
lambat atau cepat jer!..bergantung badan ssesorang dan cara pemakanan kamu..
cam aku pun gitu sebulan turunla 1-2 kg.. Alhamdulillah..yang penting badan rase ringan dan kulit santek 
je takde rase cam karat..ehehehhe

Meh kita tengok why it happens.hehe...

  • Pengambilan air kosong dipandang remeh. Ramai yg lebih gemar minum air manis atau yg berwarna. Tapi kita lupa yg air manis boleh meningkatkan kepekatan darah dan menyebabknan kegemukan. Kita digalakkan minum air putih 3 liter sehari. Bagi membantu penyerapan vitamin dengan lebih baik. Air putih penting untuk pastikan detokfikasi berjalan lancar supaya toksin dapat dikeluarkan daripada badan. Air merupakan bahan asas paling utama untuk aktiviti enzim dan kawalan suhu badan, membolehkan darah menghantar oksigen dan nutrien kepada sel ke seluruh badan. Kekurangan air akan menjejaskan semua proses ini dan khasiat makanan mungkin tidak dapat diagihkan dengan baik ke seluruh badan. 

  • Makan Vitamin secara banyak dan sekaligus pada satu masa. Tujuannya takut terlepas makan vitamin yang lain. Ini boleh meningkatkan kepekatan darah pada masa tertentu,lebih-lebih lagi sebalum tidur. Sedangkan pada masa yang sama anda kurang ambil air putih bagi membantu penyerapan khasiat vitamin yang telah anda ambil. Bila membeli vitamin dapatkan jadual pengambilan vitamin yang sesuai daripada Perunding Kesihatan. Cuba agihkan pengambilan vitamin mengikut keperluan dan kesesuaian supaya kepekatan darah kita tak meningkat secara mendadak pada satu2 masa. Dalam masa kita juga membantu agar buah pinggan tak terbeban dalam memproses nutrien dalam badan. Makin kurang air, makin terbeban ginjal kita untuk memproses.

  • Pengambilan Kafein. Pengambilan minuman berkafein boleh ganggu penyerapan nutrisi vitamin yang diambil. Bila mengambil dengan kuantiti yang banyak dan berterusan boleh menyebabkan pembaziran pada khasiat vitamin yang diambil dan kerosakan pada vitamin.

  • Pengambilan Vitamin bersama ubat. Bagi kita yang masih dalam pengawasan doktor dan bercadang mengambil vitamin pada masa yang sama, elakkan mengambil kedua-duamya secara serentak. Kerana ia boleh menimbulkan kecelaruan dalam tubuh dan boleh menyebabkan gangguan pada penyerapan yang baik untuk kedua-duanya. sekiranya anda mengambil  vitamin dan ubat, jarakkan pengambilan ubat atau vitamin 2 @ 3 jam.

  • Tidak konsisten dalam pengambilan Vitamin. Ni kalau rasa nak, makan, kalau malas tak nak makan. Ada juga yang berhenti separuh jalan bila lihat tiada kesannya. Harus faham, kesan suplemen ke atas tubuh kita adalah perlahan-lahan.Ramai orang yang tidak penah mengambil suplemen sebelum ini akan mengalami Healing Crisis selepas mengambil Suplemen Shaklee semulajadi. Jangan risau ia adalah positif kerana badan kita dalam proses pemulihan. Berikan masa pada tubuh anda 3-6 bulan untuk benar-benar merasai keberkesannya. Ikuti peraturan dalam pengambilan suplemen dan minum air 3 Liter sehari.

  • Pantang larang makan vitamin. Ada jugak yg tak ikut pantang larang atau cara makan vitamin tu sendiri. Contohnya multivitamin Vitalea tak boleh diambil bersama dengan susu sebab multivitamin yg lengkap dengan zat besi kalau diambil bersama dengan susu akan menyebabkan gangguan pada penyerapan zat besi. Kan rugi? Contoh lain, vitamin E tak boleh diambil dengan alfalfa sebab kalau diambil dengan alfalfa akan mengganggu penyerapan Vitamin E. So kalau dah dimaklumkan apa yg boleh dan tidak, elokla ikut.
haaaa dah baca????
mesti ade bnd yg kome buatkan kt situ??haha!
aku pun amik mase 4 bulan jugak turun pelan2... tapi serius sonokla ade perubahan sikit2..
yg penting badan takde rasa letih2 lagi...kulit takde gatal2 dah..besttttt sgt mkn supplement shaklee ni...
mesti cuba yer hehhehe..
jadi ,sape yg beli ngn aku biasanya aku akn bg cara makan nya skali..
nanti entry seterusnya aku ceritakan set apa yg aku ambil k..!
see youu!

Wednesday, August 27, 2014

JANA PENDAPATAN DENGAN SHAKLEE

assalaumualaikum... hehe tajuk tak bleh blah harini..hhehee..
teha nak cerita skit camne teha leh terjebak dgn shaklee nih..
dulu duk menyampah ngn shaklee ni..bile tgk kt wall fb tu ramai gile promote.
yg peliknye asek cite psl susu melimpah ruah ajer!hahahha!
kawan pun duk rmi pm suruh beli..tapi tak beli2 gak..hehe!
Tapi ade sorg kawan aku ni lain skit.. dia asek tulis wah harimau dh mengaum setiap 15hbln..
mula2 aku biorkan aje.. tapi lama2 makin takleh jadi lak..aku pun nak rimau mengaum gak..hahahha!

sebelum2 ni aku dropship baju2 maxi,handbag,kasut n mcm2 lagi...
tapi hingga 1 hari tu mmg slow sgt sale..lain dari yang lain..
herm takleh jadi.. aku terus tringat kwn yg harimau dia mengaum tu...
aku pun buat2la tny.. camne nk beli set cantik..hehe..dia pun jwb..
pastu aku tny..hehe,,,camne ko buat duit smp leh ngaum2 ni..hahaha!

Maka dia pun bkklah cerita nyaa..dia kate ko nak jual tak?? register rm75 jer,
aku ckpla aku takde modal nak beli stock shaklee..dia kate lah tak perlulah...
shaklee ade sistem hantarkan brg customer... kiranya aku amik order,customer byr duit
aku bg kt shaklee dan shaklee tolong poskan!lah sama cam dropship jgk best sgt mase tu!
Tanpa ragu2 terus register..wpun duit mmg ngam2 time tu,ku tawakal jgk!hikhik!

Maka bermulalah episod aku menjual shaklee..mase tu aku duk kulim..jauh dari branch..
terpaksa lah mintak shaklee hantarkan..aku suke hantar sendiri sebenarnya,ntahla yer tak tau nape hehe!
aku star bulan 9 2013.. kwn aku tu kate kalau nak income 4 angka,aku kne cpt2 jd supervisor..
aku pulun jgk buat nak rasa 4 angka tu..Alhamdulillah bulan 12 2013 aku naik rank sbg supervisor..
dan income pun berjaya jgk akhirnye ccecah 4 angka..

aku nak capai impian jadi mcm kwn aku..jadi master shaklee..
insyaAllah semoga /allah mudahkan..
Kalau korang berminat nak join Shklee,jgn ragu2.. teruskan niat korang tu..
Shaklee ni sistem MLM yg adil.. sape buat dia dpt... tak kirela downline ke upline..
downline pun boleh dpt income besar dr upline..
tu yg sgt menarik..

berminat nak join team gojes shaklee teha??
jom tinggalkan number korang kt sini ok.. :)
ni gambar masa aku dpt award haritu..bestnyee ohlalaaa








Tuesday, August 12, 2014

Selamat hari raya 2014 !!!!


Hahhahahah lambattt benor aku wish selamat hari raya, tapi takpelah, suke akulah, blog aku yg punyeee hehehehe!!

Tahun ni raya paling besttt skali bagi aku! 
Sebabnya dpt berkumpul 1 family kt johor... Sonok sbb ank sedare aku aka ank akk aku dh besoor sumenye dh pandai men bunga api ngn ank2 aku !

Kami tak duk umah sedara, kami sewa hotel budget jer.. Hotel embassy.. Wpun budget tapi seronok sbb tak ramai org sgt. Kami amik level bawah tanah kahhh dh cam tikus lak yer, hahahah! Bukan ape, sbb nye murah dapat 2 katil queen area basement tu... Pastu riuhlah sbb bilik sblh menyebelah je... Hehehehe..
No bath tub, no air paneh, ha kau terjerit2 anak aku mandi pagi raya! Wakakkakakak!
Itu tak jadi masaelah! Beres kukeejakan heheheheh!

Alamak gambar hotel tu idak la aku tgkp... Tp kome lehle layari website dia kan kalau nk try hehehe.. Not bad pada akulah... Ok ni aku nk tayang gambo aku skit heheehh.. Silalah jamu seleraaa naaaa! Ehhehe...


Bersama adik beradik tersyg.. Hehehe...
Dan yang terakhirrrr gambo baju raya aku sama mcm natasha hudson lah! Alamak!
Hahahahha!
Ok itu sajaaa.. Takleh letak gambo bebyk.... Hehehe..



aku dah ada cbox yahuuu!!

memandangkan blog aku ni dh lama tak hapdet... so kotak yang cakap2 tu pun ntah cam tak berfungsi hehehe!
ni dah upload baruuuuu!
wihuuuuu lehla komee tulis2 kt situ yerkk hihihihi

Monday, July 14, 2014

BISNES SHAKLEE OK KE????

Sebab apa bisnes Shaklee ni seroooonok sgt pada saya..

1)Sebabnya saya tak perlu laburkan modal beribu2..tak perlu pinjam bank untuk buat modal..cukupla rm75 masa nak register tu..pastu Alhamdulillah jual2 produk dapatla bonus dari Shaklee lebih dari modal register tu..berganda2..bestkan..takyah pk hutang dengan bank untuk modal..kalau tak jadi pun tak rasalah sia2..hehe..

2)Sistem yang adil..
yang seronoknya saya boleh bersaing dengan upline downline saya untuk kejar bonus dan rank masing2... sistem kami sape rajin dialah yang dpt lebih..dialah yang naik dulu..kadang2 ade downline naik lebih awal dari upline..atas usaha masing2..bestkan..tak rasa pun ditindas atau dipergunakan..

3)Seronok sebab saya dapat lebih dekat dgn ahli2 shaklee seperti downline dan sideline..sentiasa memberi kata2 motivasi dan tolong menolong..

4)Lagi seronok kalau ade master celebration dapat makan free kt hotel boleh bawak anak2 suami,datang sekali makan ramai2 !ehehhe!

5)Seronok sebab dapat tolong orang yg sakit dpt sihat,yg gemuk dpt kurus,yg tak larat jd bertenaga..!

6)Seronok dapat ringankan beban suami,kalau dulu asek shopping online.. sekarang org pulak shopping ngn saya..dapatlah aku bayar berukband ni..hehehe..
dapat beli baju anak2..daaannn baju aku hahaha!

ehhh banyak lagilahh.. kalau nak kenalah rasa sendiri..yang penting punya minat dan tak putus asa..hati kene kental kate orang..hehhe.. saya pun suka downline yang bersemngat dan tak byk bagi alasan ..barulah sama2 bersemngat dan berjaya..

ok..sampai sini dulu... berminat contact me ok 0197490081

Wednesday, May 21, 2014

Aku ngandung lagi hehe

2 minggu lepas teha baru je taw yang teha mengandung,hehe.. Patutla i mengidam pokok buah ceri msia tu kan! Hihihiji
Itu makanan burung kate somi kihkih -.-
Tak tahulah mcm mana kan, rasanya mmg dah malas nak beranak, sbb seronok anak dah besar2 aku pun rileks skit...hihihi.. Tapi syukurlah Allah bagi mesti ada hikmahnya kan...
Kawan2 shaklee cakap ni penangan Gla Complex la ni hahhaha! Iya jgk kot sbb selama ni takde pape pun .. Teha guna gla dan esp ermm lagilah kan...hiji..
So sekarang teha consume set ibu hamil shaklee ni je..
Vitalea tu multivitamin.. Bg tenaga mmg kuat rs, teha pun takde rs nk pitam dh peknen kalini...
Yang vitamin c tu bg kuatkan imun... Mcm teha peknen kalini awal2 dh batuk2.. Astma.. So teha amalkn vita c tu...
Ostematrix tu utk tulang dan gigi.. Al maklumla i tak suka minum susu ni hahhaha... So i telan jela pil kalsium tu ! Beressss!

Ok kalau berminat nak dptkn set hamil ni leh contact teha k..
Fb: syarifah fathehah
Sms whatsapp: 0197490081

Wednesday, April 23, 2014

SET KECANTIKAN GLOWING KAN WAJAH

Assalamualaikum..  ni nak cite set kecantikan shaklee yang teha amalkan.. sejak 5-6 bulan yang lepas..hehehe..
Untuk pengetahuan korang teha punya muka ni makin lama dah makin kelam,kusam,kelat payau..hahhaa..
yelahh dah tua agaknya kolagen pun udah kurang dalam badan..hehhehee...
Pulak tu jgk.. teha hadapi masalah gatal2 di pelipat tangan dan kaki...
So pertama kali teha cuba gla laaaa..mmg kalau amik sebulan tu lom nampak hilang kegatalan nya,,, tapi yang best muka i GLOWING ..haaa.minyak2 gitu..mcm cina punya muka tu kan..heheheh..
tapi i konsisten je pakai..pastu bulan kedua i try ESP dan VITAMIN C plak..
sejak amik ESP ni.. mmg betullah kulit jadi lembap,lembut.. dan berseri tak kusam !! so teha teruskan laa pakai 3 benda nihh.. Alhamdulillah kt pelipat tgn n kaki dah tak gatal2 dan tak hitam lebam  dah..!
Ye,,,,kita kene sabar... sebab shaklee ni natural... takde bahan kimia... so jadi lambat dan selamat..!
Takkan korg nak yg cpt dan nnt effect plak bila dh habis guna?? hermm..i dun like..hehhee..
ok jom tengok kebaikan setiap produk ni yer..

ESP SHAKLEE:
ESP dapat membantu kulit wajah berseri, anjal, mengurangkan freckles dan pigmentasi seperti awet muda 
ESP membantu memulihkan kedutan dan merangsang regenerasi kulit dan otot.
ESP membantu dalam masalah rambut gugur dan beruban.
ESP membantu menghilangkan parut jerawat.
ESP memberikan tenaga yang berpanjangan juga menjadikan badan lebih cergas, lebih sihat dan kurang letih.
ESP membantu memberi rasa kenyang berjam-jam.
ESP membantu mengurangkan berat badan.
ESP bertindak sebagai MILK BOOSTER, menambahkan penghasilan susu ibu.
ESP membantu mengurangkan paras kolesterol dan mencegah osteoporosis dan penyakit jantung.
ESP membantu memulihkan fungsi prostat lelaki- keupayaan menghalang pertumbuhan dan mencegah sel kanser dari merebak.
ESP membantu mengurangkan gejala tekanan, kemurungan, kebimbangan, ketakutan dll.
ESP membantu meningkatkan keupayaan seksual.
ESP membantu menganjalkan dan mengembalikan kecantikan payudara.
ESP membantu memberikan tenaga kepada ibu hamil dan membantu perkembangan fetus dalam kandungan.

GLA COMPLEX
Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
Membantu meningkatkan kesuburan
Melegakan PMS (sindrom pra-haid)
Membantu dalam menangani menopus
Menguatkan kuku dan rambut
Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
Membantu menangai ekzema
Melegakan simptom akibat artritis reumatoid
Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
Menguatkan imuniti tubuh
Memperlahankan proses penuaan
Mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung
Mengawal kencing manis dan darah tinggi
Mengawal kolesterol
Untuk fungsi saraf


VITAMIN C

✿Membentuk Kolagen
- Merangsang pembentukan kolagen. Kolagen ialah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan.

✿Memperbaiki Simptom Pendarahan

-Kekurangan Vitamin C adalah penyebab gusi berdarah, lebam dikulit, lambat pulih
dari kecederaan, kulit kering, ruam dan kulit kasar.

✿Peningkatan Sistem Imun

- Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel
darah putih menentang bakteria dan kuman, mengukuhkan sistem imun,
pertingkatkan pemulihan alergi hidung, kulit dan asthma, juga mengurangkan
simptom selsema.

✿Memerangi kanser

- Ia satu-satunya anti-oksidan yang berkuasa dan mampu meningkatkan inteferon semulajadi tubuh

dan merangsang pengeluaran T-cells untuk melawan sel kanser dan membuang kimia
berbahaya dari tubuh dgn berkesan.

✿Mencantikkan Kulit

- Pengambilan Vitamin C hari akan membantu anda dapatkan kulit yang lebih cerah, melambatkan
penuaan dan menyekat pembentukkan pigmentasi. Pigmen adalah penyebab utama
kejadian jeragat.

✿Memperbaiki Insomnia

- Ia memperbaiki insomnia, stress dan masalah mental seperti keresahan.

✿Mengekalkan kolestrol sihat

- ia mampu mengurangkan kolestrol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang
sihat, menghalang pendarahan dalam hidung, pendarahan serebral dan skurvi.


OK SELAMAT MENCUBA!!

UNTUK PEMBELIAN  ATAU INGIN MENJADI AHLI/PENGEDAR SHAKLEE,
BOLEH SMS WHATSAPP
0197490081


Thursday, April 3, 2014

KEBAIKAN ESP

Harini nak cite pasal esp..
Kenapa Ramai Yang Sukakan ESP dan Menjadi Hot Produk Kami? Walaupun dah habis promosi,,ESP ni tetap menajdi pilihan ramai dan repeat order dari customer..kenapa ya..jom bace..

1) ESP menjadikan kulit muka cantik, halus,gebu dan berseri 
2) ESP menganjalkan semula payudara yang kendur dan mengembalikan kecantikkan payudara anda
3) ESP memberi tenaga, badan semakin sihat dan kurang letih
4) Bagi ibu-ibu yang menyusukan anak, ESP sangat-sangat membantu menghasilkan susu dengan lebih cepat dan merupakan salah satu milkbooster yang hebat
5) ESP juga membantu menghaslkan susu yang lebih pekat dan berkrim, kesannya bayi anda akan cepat kenyang dan kurang meragam
6) Bagi ibu-ibu mengandung, ESP membantu perkembangan fetus dan memastikan kesihatan ibu di tahap optimum
7) Cepat kenyang dan membantu dalam pegurusan berat badan.
8) Berupaya menghilangkan parut jerawat di muka, kerana terjadinya parut akibat kekurangan protein unuk membentuk sel baru dan menyingkirkan sel kulit mati.
9) Berkesan mengurangkan eczema dan masalah kulit

Pm Sms Whatsapp
019 7490081
Syarifah Fathehah

Wednesday, March 12, 2014

Assalamualaikum..Lama gile kan Teha tak menaik kt blog ni..hihi
kali terakhir tahun 2009.. lame tuuuhh..
sibuk dgn pesbuk ajer...kekkeke...

Saturday, November 14, 2009

minum susu unta n main ATV!!


salam sume..lame xmenaipp..xde bhn cite lah aku ni.teheheheh...
dok umh je..nk msk2 maleh..kahhhh!
time peknen je aku rajin msk..tehehhehe..
aritu aku g minum susu unta..kemodian g main Atv!!
motor pdg fasir!hehehehe!!
syok weyh!!cam nek beskal jerk!hahahahaha!

mmg best wiken lps!
dpt susu unta!aku mmg xmnm susu!!tp lps kekurangan kalsium disahkn doc..
terpakse le aku cr..sbb org kate susu ni xhamis..ye mmg sdp!
aku wt teh tarik lagi!kaww punye!!
teheheheheh!















laki aku mengalami pelawasan yg baik slps beberapa jam minum susu
unta..tehehehhe..bwk kete cam f1 sbb nk ke jamban..teheheheh!







daniel,danish n sofia xcited nmpk unta,heheheh

ouh k sekian saje utk kalini,..
kalo de cite best2 aku taip keh..hehehe!
sori gambo tunggnag terbalik la..sshnye aku nk drag dia knape ye>?
okla..papaaiii!


ilal liqa,maasalamh..
teha riyadh..

Monday, October 19, 2009

maleh

aku kemalasan..aku bercuti dr blog..tehehehe~~
tnggu aku rajin aku update kay..tehahaahha